Jak pečujeme o své zdraví při sedavém povolání
02.02.2022
Jak pečujeme o své zdraví při sedavém povolání

​​​​​Už druhým rokem si v Cleverlance každý pracovní den dopřáváme cvičení s Office ​Fitness. Lekce jsou nám skvělým pomocníkem při práci u počítače. Cvičení obvykle nezabere více než 5 minut, takže je možné se protáhnout třeba v pauze mezi meetingy. Velkou časovou úsporou je, že nemusíme nikam chodit. Stačí kliknout a pětiminutovka je připravena.

Na výběr přitom máme ze široké nabídky cvičení od správného nastavení pracovního místa, protažení zad, uvolnění očí, obličejové jógy, dechových cvičení na uvolnění stresu až po lekce pro řidiče. Velmi oblíbená je také jóga s Iris. Takové ranní jógové protažení udělá s celým dnem opravdové divy.

office jóga

Vyzkoušeli jsme si, že když cvičíme pravidelně, stane se z toho příjemný návyk. Možná jste slyšeli, že návyky se vytvoří za minimálně 21 dní, ale v Office Fitness odhadují, že to trvá déle. Ovšem potom to stojí za to!

V minulém roce se koleg​ové kromě cvičení mohli zapojit i do několika soutěží. Jednou z výher byl například praktický podstavec pod monitor vlastnoručně vyrobený trenérem Jiřím Zadinou z Office Fitness. Jiní se podívali na prodloužené víkendy do hor nebo lázní anebo si užili online lekce obličejové jógy s lektorkou naživo. Letos chystáme další soutěž – tentokrát o mikiny Cleverlance, kolegové se brzy dozví pravidla a do hlasování o výherci chceme zapojit naše fanoušky na sociálních sítích.

Jaké výhody přináší cvičení Martinovi Patákovi, který s Office Fitness cvičí od konce roku 2020, se dozvíte v krátkém rozhovoru.

Martin Paták

Jak často cvičíš s Office Fitness?​

V poslední době moc ne, ale v minulém roce skoro pravidelně. Nejvíce v období lockdownů, kdy jsem se již od ranního připomenutí těšil na pár minut mezi online meetingy na cvičení.

Máš nějaký další rituál, který bys vyzdvihl?

Ranní káva nebo čaj.

Vnímáš nějaké změny na svém těle po dobu, co cvičíš?

Bolesti zad ze špatného sezení jsou pryč úplně, občasné bolení za krkem stále trvá …asi něco dělám špatně.

Která lekce ti nejvíce utkvěla v paměti?

Jak si nastavit sedačku v autě. Sice se cvičením moc nesouvisí, ale pamatuji si ji, asi protože je úplně z jiného prostředí.

Jaké cvičení sis v programu nejvíce oblíbil?

Všechna cvičení na uvolnění krku …“hlavu nakloníme k ramenu … a podíváme se dolů…“

Co ti pravidelné cvičení v práci nebo na Home Office přináší?

Doma přestávku a protažení. Známe to všichni na Home Office člověk v podstatě celý den sedí na jednom místě. …V kanceláři alespoň pobíhá po patrech a odejde na oběd…

Co bys vzkázal svým kolegům, kteří ještě necvičí nebo cvičí nárazově?

Pokud pracujete z domova je to skoro nutnost. V kancelářích je složitější najít si chvilku a hlavně místo …na tom už ale také pracujeme. 

Zatímco v minulém roce mohli cvičit kolegové, kteří se do programu sami přihlásili, začátkem tohoto roku jsme cvičení zpřístupnili pro všechny v Cleverlance. Každý si tak může program s Office Fitness vyzkoušet a zjistit, jestli je cvičení pro něj to pravé. 

Zaujalo vás cvičení? Pojďte si ho také vyzkoušet. Vaše pětiminutovka je připravena, užijte si ji. 

OfficeFitness