Den dětí jsme v Brně oslavili zábavnou hrou Po stopách kamínků
07.07.2021
Den dětí jsme v Brně oslavili zábavnou hrou Po stopách kamínků

Každý rok v Cleverlance pořádáme různé akce pro rodiny s dětmi, jedním z pravidelných setkání bývá vždy Mezinárodní den dětí.  Aktuální situace nám bohužel neumožnila uspořádat velkou společnou akci, tak jak jsme zvyklí, o zábavu jsme ale nechtěli přijít. Pro děti kolegů jsme tedy připravili zábavnou pátrací hru Po stopách kamínků.

Princip hry je hodně podobný oblíbenému hledání „kešek“ (geocachingu). Po Brně jsme na různá místa poschovávali pomalované kamínky s kousky tajného hesla, které čekalo na rozluštění. Každá rodina mohla po kamíncích pátrat sama nezávisle na ostatních a strávit společně den příjemnou procházkou.

Pátrání po kamíncích předcházela pečlivá příprava – bez pestře pomalovaných oblázků by to přeci nebylo ono. A tak jsme měsíc předem nakoupili kamínky a společně s dětmi je nejprve ozdobili.

kaminky--2.jpg

Aby děti zjistily, kde kamínky hledat, musely nejprve rozluštit zašifrovaný název lokality a přesné GPS souřadnice. Kamínky jsme ukryli do tří brněnských parků – Masarykova háje, Mariánského údolí a ke stezce Po stopách sýkorky na Mokré hoře. V každém parku byly dvě lokality, celkem děti musely odhalit šest kamínkových stanovišť.

Na každém stanovišti děti čekalo několik kamínků, ze kterých si jeden mohly odnést domů. Kromě obrázku byla na každém kamínku dvě písmena. Písmena na kamíncích ze všech šesti stanovišť tvořila tajné heslo Máme rádi léto. Pro děti jsme měli pro případ potřeby připravenou i nápovědu, nakonec ale nebyla potřeba a všichni hledači byli úspěšní.

Všechny děti, které se do naší hry zapojily, dostaly dárek – rodinnou vstupenku do Papouščí zoo v Bošovicích, kterou jsme se takto rozhodli podpořit. Právě rodina a pospolitost byla motivem celé pátrací hry. Přáli jsme si dětem i jejich rodičům umožnit, aby si sbírali společné zážitky a strávili spolu čas venku v přírodě.

kaminky-101027.jpg

Rodina je důležitá a my v Cleverlance to víme. Moc se těšíme na další ro​dinné akce.

Jana Bednaříková


Více fotografií najdete na Instagramu Cleverlance.