20 let evoluce druhů
16.09.2020
20 let evoluce druhů

​​​​Hrdě se hlásíme k superschopnostem, které mají svůj původ například i v živočišné říši. Darwin by z nás měl radost!​ U příležitosti oslavy 20 let Cleverlance tak ​​​vznikl speciální zvěrokruh - na základě vlastností, které jsme identifikovali i u nás ve firmě.​

​​Gekon: ​Jakmile​​ se přilepíme k úkolu, nepustíme. 

Gekon.jpg 


Jak to děláme? Kromě van der Waalsovy síly je v tom i trochu rebelství: běžné limity prostě nebereme jako definitivní. Vytrvalost nás udrží třeba i na stropě. Jako GEKONY. Ale v zasedačkách máme židle většinou nohama dolů, abychom neuváděli návštěvy do rozpaků. 

Nebojte se stavit!

Vlk: ​Když se zakousneme do problému, všechny překážky v panice prchají.​​​


Vlci 

Když lovíme řešení, spoléháme jeden na druhého. Spolupracujeme a pomáháme si. Chráníme mladé talenty a zároveň si vážíme zkušeností starších. Pro své týmy hledáme bezpečná teritoria. Jsme silná a soudržná smečka. Jako vlci.

Šimpanz​: ​Speciální sc​hopnosti jednotlivců dávají největší smysl při práci v tlupě. 

Simpanz  

Představa IT jako oboru vypjatých introvertních individualit je velmi filmová - a velmi mylná. V Cleverlance dobře rozumíme smyslu spolupráce. Stejně jako naši příbuzní šimpanzi vyhledáváme funkční aliance a stejně jako oni se v průběhu dne navštěvujeme a řešíme věci při konzumaci oblíbené potravy. Zvlášť populární místo je pod centrálním stromem v našem HUBu.

Jeřáb​: ​​Nosíme štěstí. Spolu se splněným zadáním. 

Jerab 600ppi.png 

V Cleverlance věříme, že z dobrého naladění se vyklube dobré řešení. Pozitivního ducha v týmu podporujeme třeba firemními akcemi zdravého pohybu. O projekty pečujeme společně jako jeřábi o svá vejce. Víte, že v Číně je jeřáb symbolem moudrosti a v Japonsku symbolizuje štěstí a dlouhověkost? Určitě si taky vybavíte půvabné námluvní tance jeřábů. I my rádi tančíme. Projevuje se to například na našich vánočních večírcích.​

Axolotl: ​​I kdyby nám ruku na klávesnici usekli, zase nám k ní nová doroste.

Axolotl.png  

Nebojte se, pravidla bezpečnosti na pracovišti zajišťují, že k takovým událostem nedochází. A když už se nám něco nepovede, regenerujeme hbitě, jako každý axolotl. To, co nás živí, nás totiž i baví. A stejně jako axolotlové jsme obojživelníci: naše produkty fungují bezchybně na Macu i na PC.

Chobotnice: ​Když má jeden mozek těžký den, zapojíme další a dokonale splyneme s úkolem.

Chobotnice 

Stejně jako chobotnice nechává svá chapadla pracovat samostatně, i my v Cleverlance těžíme z toho, že každý náš tým má svůj vlastní mozek. Právě díky vynalézavosti a samostatnosti jednotlivců jsme i po dvaceti letech existence otevřenou firmou, která neustále přidává nové kreativní disciplíny. Nechcete se stát naším novým chapadlem?

Orel​​: ​Při lovu dokážeme zrychlit i trojnásobně. 

Orel.png  

Naší silnou stránkou je schopnost koncentrace a soustředění na cíl. Umíme se bez námahy pohybovat v TB dat stejně, jako orel skalní uletí desítky kilometrů bez jediného mávnutí křídly. Když pak spatří kořist, zrychlí při střemhlavém letu i na více než 150 km/h - a troufne si třeba i na kamzíka. Není divu, že je nazýván králem nebes a v některých kulturách je dodnes posvátný. Pokud se chcete ve svém oboru skutečně rozletět, křídla a drápy našeho orlího týmu jsou vám k dispozici.

Bobr​: Konvenční myšlení? To nahlodáme! 

Bobr 
Měli jste nový nápad a narazili jste? Zajděte za bobrem: budete mít společné téma k hovoru. Bobři dokážou svým stavebním úsilím změnit celý tok řeky a vytvořit nové tůně a domovy pro další živočichy - jenže lidé rozlehlé bobří hrady příliš nechápou. V Cleverlance se spíš staráme o toky dat, ale i my občas musíme hájit svou vizi. Jenže: jak jinak dělat inovace, než opouštěním starých cest? 
Bobrujeme pro vaše dobro!

​Pavián​: ​Už 20 let jsme důkazem, že být slušný dává smysl.

Pavian  

V Cleverlance jsme zvyklí o sebe pečovat. Všichni kolegové, kteří z různých důvodů potřebují pracovat z domova, dostanou u nás plnou podporu. Stejně jako paviáni chápeme, že je třeba myslet na každého člena tlupy. I proto máme vysoký počet zaměstnanců, kteří jsou s námi 5 a více let. Zorganizovali jsme se rychle i v náročné covidové době.

Gepard: ​​Nezkoušejte s námi závodit. Zařiďte si, že poběžíme pro vás.

Gepard.png 

IT je rychlý obor. Srovnání s gepardem se nebojíme — u něho je fenomenální rychlost kombinací výjimečné lehkosti a pružnosti, a také schopnosti držet rovnováhu. Je to právě rovnováha, která stojí za neochvějným zaměřením na cíl. V Cleverlance jsme se tím přirozeně inspirovali. Když víme, proč se běží, doběhneme první.

Kolib​řík: Sosáme nové poznatky a kmitáme jako nikdo jiný.

Kolibrik.png  

Musíte se do IT ponořit, abyste pochopili jeho kouzlo. Naším sladkým nektarem je bezchybné svištění dat. Každý kolibřík denně navštíví stovky květů, aby se nasytil. My se živíme složitými úkoly. Pokud máte zadání, se kterým si nevíte rady, pošlete ho k nám. Rádi do něj ponoříme svůj vysoce specializovaný dlouhý zobák!

Mravenečník: Jsme zarytí v IT. 

Mravenecnik.png

Ano, i tohle jsme my! Máme mimořádně vyvinutý čich pro dobrá řešení a jako mravenečníci se umíme zahrabat do toho, co nás zajímá. Civilizace 21. století je trochu jako nepřehledné termitiště. Navrhujeme a zlepšujeme systémy, které zajišťují, abyste se k chutným termitům dostali i vy — ani nemusíte mít jazyk dlouhý 60 centimetrů. Půjčíme vám ten náš.