Není blok jako blok
15.07.2020
Není blok jako blok

​Spousta lidí miluje nákupy v papírnictví. Už jen pro ten příslib rozvinutí kreativního potenciálu, který v nás dozajista dříme! A od našich školních let přibyla spousta vychytávek v podobě pastelek, fixů, inkoustů, psacích potřeb i papíru a bloků. Taky máte chuť je vyzkoušet a prozkoumat? Nestyďte se za to, nejste sami.

rhodia

Podvědomě tušíme, že kvalitní papír a vhodné pero mohou být ideálním inkubátorem odvážných a originálních myšlenek. Možná čisté stránky nového bloku tak nějak víc svádí k tomu, abychom je naplnili zajímavým obsahem? Od nového bloku si často slibujeme také lepší organizaci svého času, toku vlastních myšlenek, pracovních úkolů. A výzkumy ukazují, že psaní rukou umožňuje lepší ukládání informací do mozku než při psaní do počítače.

Jsou lidé, kteří na rukou psané záznamy nedají dopustit celý svůj život, jsou i tací, kteří se k tomuto analogovému způsobu zachycení všeho vracejí s touhou objevit něco nového. Ruku na srdce, my v IT vyhledáváme různé vychytávky a nikde není psáno, že musí být jen digitální!

Součástí balíčku k 20. narozeninám Cleverlance je proto také Goal Book od firmy Rhodia. Proč jsme vybírali až ve Francii? Chtěli jsme kolegům dopřát něco speciálního, v Applu by řekli "víc než jen blok".

Když otevřete jeho kovově šedé měkké desky, přivítá vás jemný voňavý papír v krémové barvě. Patří k nejkvalitnějším na světě. Bude se vám na něj psát dobře tužkou, propiskou i plnícím perem.

Rhodia

Místo standardních linek je potisknut sítí šedých teček. Ty mají velkou škálu využití. Pokud bude potřeba, tečkovaná síť Vás povede stejně jako čtverečkovaný papír. Ale budete-li chtít kreslit volně, šedé tečky Vás nebudou rušit. Můžete je zkrátka využít na psaní, tvorbu TO-DO listů, schémata, diagramy, náčrtky, kresbičky (aneb jak se jim dnes říká: Doodles)... skoro cokoli.

Stránky jsou číslované, abyste si mohli přehledně zapsat, co kde máte zaznamenané - listy pro obsah najdete hned na začátku bloku. Následuje přehledný měsíční kalendář. Vše je připravené tak, abyste mohli s blokem pohodlně pracovat, ať už máte svůj systém, nebo využíváte metody Bullet Journal. Orientaci v rozepsaném bloku usnadní dvě stuhové záložky. A pokud vám na schůzce někdo předá vizitku, nebo potřebujete schovat lístek s poznámkami, na zadní vnitřní straně desek je připravena praktická vnitřní kapsa přesně pro tento účel.

Je to zkrátka šikovný nástroj s nádechem luxusu. V rukách lidí z Cleverlance se jistě neztratí.

rhodia